Látogatás az Edutuson

2022.10.07. és 10.12 valamint 2022.12.02.


A Győri Villamosipari Ágazati Képzőközpont kiemelt figyelmet fordít együttműködések kialakítására, többek között magas presztízsű képzőintézményekkel. 

Ide sorolható a tatabányai Edutus Egyetem, mely egy viszonylag fiatal szervezet. Műszaki képzéseit a dinamikusság, ambíciók és innovativitás jellemzik, laborjai modern felszereltségűek. Az egyetem fő céljai közé tartozik, hogy „tudásközpont” jellegét megerősítve szilárd kapcsolatot alakítson ki mind a közoktatással, mind az üzleti szférával, így elősegítse a régió versenyképességét.

Az Edutus Egyetemmel való együttműködésünk keretében végzős diákjaink 2022 októberében látogatást tettek Molnárné Dőry Zsófia által vezetett Passzív Házban, valamint 2022 decemberében a Földi Péterhez köthető Lézerlaborban.

A bemutatókon az elméleti ismeretek elsajátításán túl mérési, számítási, programozási, lézeres anyagmegmunkálási feladatok végzésére is lehetősége nyílt a diákcsoportoknak. Kivételes lehetőség volt ez számukra, hiszen láthattak valódi kutatókörnyezeteket, azon a tényen túl, hogy saját szakmájuknak megfelelő feladatokat valósíthattak meg.

Az egyik résztvevő diákunk nagy élményként írta le az Edutus egyetemi látogatásokat. Beszámolójában kiemelte a Napcsiga nevezetű napelemmel működő háromkerekű járművet, melynek segítségével több mérést is végeztek, következtetéseket vonhattak le a napelemek működéséről.