Sikeres volt a partneri együttműködési tájékoztató

2022.05.23.


Sarkadi-Nagy Balázs az előadás egyik témájaként a napjainkban közismert munkáltatói oldalról megközelíthető problémával is foglalkozott, mely szerint nincs arra lehetőség, hogy a munkáltatók megismerjék leendő munkavállalóikat.

A partneri együttműködés során ez is könnyedén kiküszöbölhetővé válik. A tanulókat ugyanis ősszel és tavasszal tudják fogadni a cégek, egyben megismerhetik a partnerek is a diákokat.

De nem csupán ezzel az előnnyel találkozhattak a résztvevő cégek. Duális képzőhelyként a Győri Villamosipari Ágazati Képzőközpont olyan szakembereket képez, akikkel szívesen dolgoznak együtt a cégek, mert a hangsúly a tanuló kompetenciafejlődésén van , a pusztán elméleti tudással szemben.

A partner cégek az Ágazati Képzőközpontból már átfogó tudással tudják foglalkoztatni a tanulókat, akik önállóan tudják elvégezni a feladatokat.

Mindazonáltal a diákjainknak is nagyon hasznos az együttműködés, mert megismerhetik a különböző szakterületű partnereink szemléletét és a szakágankénti specialitását.